środa, 30 marca 2011

THE flavour THESAURUS


O tym cudzie nad cudami pisała już Bea, Anna Maria oraz Karolina. Teraz przyszła kolej na KUP! cookbook, ale co ja więcej mogę dodać. Recenzje dziewczyn są tak obszerne, że zapraszam do nich
  

Książka jest r e w e l a c y j n a! 

16 podstawowych smaków: roasted, meaty, cheesy, earthy, mustardy, sulphurous, marine, brine & salt, green & grassy, spicy, woodland, fresh fruity, creamy fruity, citrussy, bramble & hedge, floral fruity

 Do każdej rodziny smaków zaliczamy inne produkty

  
marine:  Shellfish, White Fish, Oyster, Caviar, Oily Fish
spicy: Basil, Cinnamon, Clove, Nutmeg, Parsnip  


Do tego bibliografia, spis przepisów, spis połączeń smaków 



Książka idealna do eksperymentowania w kuchni, ale też czytania do poduszki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jednych zachwycą połączenia jakie Niki nam proponuje, innych - różnorodność smaków. 

Cucumber&Rose, Orange&Olive, Onion&Mint, Chocolate&Bacon 

szukajcie, próbujcie, zachwycajcie się! 


SPRZEDANE


pamiętajcie o darmowej wysyłce wszystkich smacznych ksiązek z okazji ŚWIATOWEGO DNIA MUFFINA 30.03.2011

3 komentarze:

  1. Ha, czekałam na tę książkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Delie - no to się doczekałaś!!! :))

    OdpowiedzUsuń
  3. :-)
    Smaki kołem się toczą. SUPER!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...