piątek, 1 kwietnia 2011

SOUP Nick Sandler VINTAGE COOKBOOKS

rozgrzewają zimą. a latem przynoszą ukojenie
czasem podawane jako przystawka
innym razem -  zastępują cały obiad


  
Nick Sandler zabiera nas w podróż 
zajrzymy do garnków a czasem wielkich garów w każdym zakątku świata


Western Europe, The Mediterranean, Eastern Europe, The Islamic World, India, South East Asia, China, Japan, North America, Central&South America, Africa&The Caribbean


poznamy przeróżne zupy o przeróżnych nazwach
o każdej dowiemy się czegoś więcej 



ja najbardziej polubiłam beetroot borscht with pirozhki (pirozhki are a kind of crescent-shaped Eastern ravioli ) and fresh petrushka


  
dowiemy się jakie były początki zupy i skąd ona się w ogóle wzięła 
na końcu Nick opowie nam o bulionach i pieczywie, które najbardziej do zupy pasuje 



160 stron, twarda oprawa. Wydawnictwo Kyle Cathie, rok 1999

SPRZEDANE 


UWAGA!!! każdy, kto kupi książke v i n t a g e c o o k b o o k  otrzyma 10% rabatu na następne zakupy!


4 komentarze:

  1. Matko!
    jakie Ty masz zdobycze!
    SUPER!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mimi - :)) o dziwo te 'wiekowe' ZDOBYCZE są często lepiej wydane niż te nowe! buzi!

    OdpowiedzUsuń
  3. Aniu, zawsze, kiedy odwiedzam Twojego bloga, robie sie nieludzko glodna! ;) Nawet teraz, chociaz wlasnie opycham sie swiezutkim ciastem z orzechami.

    OdpowiedzUsuń
  4. Agnieszka - to chyba dobrze ;) mhhmmm zazdroszcze Ci tego 'realnego' ciasta ;) pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...