czwartek, 10 listopada 2011

smaczne i proste ciasto francuskie z budyniem - KUPcookbook gotuje


Przepis na ciasto pochodzi z czeskiej książki 'Sladke peceni'. Jest to wielka księga z ogromną ilością słodkości. Ciasto też jest niesamowicie słodkie, Ale fajne! Najfajniejszy jest domowy budyń - można zrobić z 0,5 litra mleka (i wtedy też kostka masła), ale dużo lepszy jest krem z całego litra! Smacznego! Pamiętajcie, żeby schłodzić ciasto!


2 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie! Z chęcią bym zjadła, jakby mnie ktoś poczęstował. Mam w ostatnich dniach fazę "chcemisięaleniechcemisięrobić" :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się, że Ci się podoba :)) Chętnie takie dla Ciebie zrobię i wyślę pocztą ;)

    Buziak!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...