makaron + zupa + sos z pomidorów i pieczonych warzyw






Podstawowy sos z pomidorów i pieczonych warzyw wykorzystać można do wielu dań. Idealnie nadaje się do świeżego makaronu. Prosta sprawa - wcześniej przygotowany sos podgrzewamy, dodajemy masło (można, ale oczywiście nie trzeba). Gotujemy makaron - ja wybrałam cavatelli. I to wszystko! Na talerz nakładamy porcję sosu, makaron i posypujemy wszystko kiełkami (z rzodkiewki - bo ostre) i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.





Teraz zupa! Prosto, szybko i przyjemnie! Podgrzewamy sos - ja rozrzedziłam go wodą do przyjemnej, kremowej konsystencji. Dodajemy masło. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, bazylią. Na talerz nakładami grzanki z chleba żytniego i zalewamy zupą. Koniec! A połączenie chleba z zupą jest niesamowite! 

Komentarze