good cooking - Jill Dupleix SUMMER EDITION
Znacie Jill Dupleix? Bo ja poznałam ją (a raczej jej książki) dopiero niedawno. Jill jest autorką 14 książek kulinarnych, do niektórych z nich sama robiła zdjęcia. Co więcej publikuje smakowite teksty w kilku czasopismach na całym świecie. Zarówno ona, jak i jej mąż mają bzika na punkcie jedzenia. Jej przepisy są oryginalne, kolorowe, a do tego smakowicie wyglądają. Zapraszam!
Good cooking to prawie 200 stron przepisów oraz zdjęć. Na jednej stronie przepis, na drugiej duże zdjęcie - bardzo kolorowe, czytelne i co najważniejsze - zachęcające do wypróbowania. Good cooking jest o szybkim gotowaniu, które zapewnia świeży smak i atrakcyjny, żywy kolor. Do tego wszystko co najlepsze (witaminy, składniki mineralne), pozostaje w jedzeniu.
Ale żeby nie było, że to tylko zdrowe jedzenie, to mamy tutaj mnóstwo smakołyków! Taki sticky lemon pudding, chocolate honeycomb crepes albo rosy peaches with basil :) Do tego oczywiście makarony, mięsiwa, sałatki, ryby i zupy. Wszystko, co potrzebne do szczęścia.
Książka jest niesamowicie kolorowa i apetyczna. Idealna na każdą porę roku. I dla każdego, bo mamy tutaj i konkrety (beef&beer stew, maple roast pork), i lżejsze dania (goat cheese, beans&walnuts, summer vegetable carpaccio).
Jill Dupleix, Good cooking the new essentials, Quadrille, rok 2005, stan: jak nowa
photo P. Cassidy
SPRZEDANA
Aniu, a czy The English Summer Cookbook
OdpowiedzUsuńjest ciągle dostępna?
Delie - niestety nie :( pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń