czwartek, 11 sierpnia 2011

good cooking - Jill Dupleix SUMMER EDITION

Znacie Jill Dupleix? Bo ja poznałam ją (a raczej jej książki) dopiero niedawno. Jill jest autorką 14 książek kulinarnych, do niektórych z nich sama robiła zdjęcia. Co więcej publikuje smakowite teksty w kilku czasopismach na całym świecie. Zarówno ona, jak i jej mąż mają bzika na punkcie jedzenia. Jej przepisy są oryginalne, kolorowe, a do tego smakowicie wyglądają. Zapraszam!



Good cooking to prawie 200 stron przepisów oraz zdjęć. Na jednej stronie przepis, na drugiej duże zdjęcie - bardzo kolorowe, czytelne i co najważniejsze - zachęcające do wypróbowania. Good cooking jest o szybkim gotowaniu, które zapewnia świeży smak i atrakcyjny, żywy kolor. Do tego wszystko co najlepsze (witaminy, składniki mineralne), pozostaje w jedzeniu.




Ale żeby nie było, że to tylko zdrowe jedzenie, to mamy tutaj mnóstwo smakołyków! Taki sticky lemon pudding, chocolate honeycomb crepes albo rosy peaches with basil :) Do tego oczywiście makarony, mięsiwa, sałatki, ryby i zupy. Wszystko, co potrzebne do szczęścia. 





Książka jest niesamowicie kolorowa i apetyczna. Idealna na każdą porę roku. I dla każdego, bo mamy tutaj i konkrety (beef&beer stew, maple roast pork), i  lżejsze dania (goat cheese, beans&walnuts, summer vegetable carpaccio)




Jill Dupleix, Good cooking the new essentials, Quadrille, rok 2005, stan: jak nowa



photo P. Cassidy

SPRZEDANA

2 komentarze:

  1. Aniu, a czy The English Summer Cookbook
    jest ciągle dostępna?

    OdpowiedzUsuń
  2. Delie - niestety nie :( pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...