piątek, 24 czerwca 2011

CHOCOLATE RECIPES - summer edition

W związku z wielkimi obawami w większości odżywiam się czekoladą - tak na poprawę nastroju. POLECAM! Dlatego mam dzisiaj dla Was album :) Czekoladowy. Pięknie wydany, format A4, twarda oprawa. Cud, miód!






Green & Black's ORGANIC

Kim w ogóle byli czy też były Green oraz Black? Pytanie często zadwano założycielom. I co odpowiadali? Że ktoś taki nigdy nie istniał! Nazwę po prostu wymyslili. Z dziecięcych lat zapamiętali słodycze Callard & Bowser oraz Barker & Dobson, a pozniej sami zapragnęli stworzyc nazwę, która będzie brzmiała podobnie, a przede wszystkim realnie. Dlatego GREEN dla ORGANIC, a BLACK dla INTENSITY OF THE CHOCOLATE.


Wszystko zaczęło się w Londynie, w 1991roku. Wtedy Craig & Jo nawet nie myśleli, że odniosą sukces. Josephine znalazła na biurku swojego męża nadgryzioną czekoladę. Prawdziwą czekoladę. I wpadła. Takiego intensywnego i wyjątkowego smaku nie mogła porównać do niczego, co jadła wcześniej. Postanowiła podzielić się swoim odkryciem z innymi - i tak powstała pierwsza na świecie organiczna czekolada.

Po więcej historii zapraszam Was na stronę. Możecie tam również zrobić czekoladowe zakupy, żeby przygotować najprawdziwsze czekoladowe smakołyki! 






I mini filmik (http://www.greenandblacks.com/uk/view-our-videos.html)


Dużo więcej smakołyków w książce!

192 strony, oprawa twarda, Kylie Cathie, rok 2003, używana, stan bardzo dobry (przedarta okładka - 0,5cm), cena 59,90zł + wysyłka


photo Francesca Yorke



2 komentarze:

  1. Uwielbiam czekoladowe książi. Ciekawa pozycja.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mammamisia - zgadzam się! Jest REWELACYJNA...a pzrepisy mhmm.... :)) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...