czwartek, 14 kwietnia 2011

Formulas for Flavour - John Campbell


Imagine having a Michelin-starred chef as your best friend. Someone who would share your love of good food, reveal the tricks that took him to the top of his profession, and happily divulge the culinary expertise that would guarantee all your dishes really work. Meet John Campbell, a Michelin - starred chef at the country house and spa, Coworth Park. Here he distills years of hard work and meticulous study in the gastronomic arts and sciences into a concise selection of foolproof gourmet recipes that lovers of fine dining can enjoy at home...


cooking like a chef at home 


John Campbell jest przede wszystkim uznanym szefem kuchni. Dużo poświęcił dla Coworth Park. Jednak i tym razem odniósł sukces!


 Zapraszam was na ucztę! Na ucztę do waszego własnego domu!






Pan Campbell nauczy nas jak perfekcyjnie przygotować przystawki, dania główne oraz desery. Krok po kroku nauczymy się jak przyrządzić każde danie. Dodatkowo na końcu książki - podstawowe przepisy i  porady szefa kuchni.




Zacznijmy od przystawki: Cheese, Tomato and Onion (Goat's Cheese Ravioli with Tomato Fondu and Pickled Onions - zdjęcie 4).  Bardzo precyzyjnie podane składniki, mnóstwo opisów i malutkich zdjęć pokazujących jak wszystko przygotować: pickled onions, ravioli, fondu, basil foam, tomato and basil dressing. Wiele przydatnych informacji i cennych uwag.  

Teraz danie główne - na co macie ochotę? Roast Organic Chicken & Wild Mushroom Risotto albo Barbary Duck & Vanilla - Lime Mash and Jus. A może Slow Cooked Beef & Rib Meat and Onion Ice Cream? 

No i deser! Mój ulubiony - Citrus Souffle & Hot Chocolate Ice Cream. Ale smakowicie wygląda jeszcze Strawberry Shortcake & Balsamic Ice Cream i Bitter Chocolate Tart & Parsnip Ice Cream no i do tego jeszcze Roast Plums & Honey and Yogurt Ice Cream.





same cuda! 

a takie domowe smakołyki przyrządziła Liska - trzygwiazdkowa restauracja w domu! tylko 'pomocnik' inny - Gordon Ramsay :) 

176 stron, miękka oprawa. Wydawnictwo Conran Octopus, rok 2011, nowa, cena 75 zł + wysyłka (proszę o kontakt na maila)

3 komentarze:

  1. Piękne zdjęcia. Podoba mi się to pierwsze z łyżeczką. Smakowita książka. Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. oglądałam książkę. Jest super!
    Bardzo profesjonalna i świetnie wydana.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mammamisia - książka bardzo piękna a jeszcze bardziej smakowita! pozdrawiam!

    bomimi blog - w 100% zgadzam się z Tobą :))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...