SOUP Nick Sandler VINTAGE COOKBOOKS
rozgrzewają zimą. a latem przynoszą ukojenie
czasem podawane jako przystawka
innym razem - zastępują cały obiad
Nick Sandler zabiera nas w podróż
zajrzymy do garnków a czasem wielkich garów w każdym zakątku świata
Western Europe, The Mediterranean, Eastern Europe, The Islamic World, India, South East Asia, China, Japan, North America, Central&South America, Africa&The Caribbean
poznamy przeróżne zupy o przeróżnych nazwach
o każdej dowiemy się czegoś więcej
ja najbardziej polubiłam beetroot borscht with pirozhki (pirozhki are a kind of crescent-shaped Eastern ravioli ) and fresh petrushka
dowiemy się jakie były początki zupy i skąd ona się w ogóle wzięła
na końcu Nick opowie nam o bulionach i pieczywie, które najbardziej do zupy pasuje
160 stron, twarda oprawa. Wydawnictwo Kyle Cathie, rok 1999
SPRZEDANE
SPRZEDANE
UWAGA!!! każdy, kto kupi książke v i n t a g e c o o k b o o k otrzyma 10% rabatu na następne zakupy!
Matko!
OdpowiedzUsuńjakie Ty masz zdobycze!
SUPER!
Mimi - :)) o dziwo te 'wiekowe' ZDOBYCZE są często lepiej wydane niż te nowe! buzi!
OdpowiedzUsuńAniu, zawsze, kiedy odwiedzam Twojego bloga, robie sie nieludzko glodna! ;) Nawet teraz, chociaz wlasnie opycham sie swiezutkim ciastem z orzechami.
OdpowiedzUsuńAgnieszka - to chyba dobrze ;) mhhmmm zazdroszcze Ci tego 'realnego' ciasta ;) pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuń