indulgence coffee
Kolejne 160 stron słodkości. Temat przewodni - kawa. Jej miłośnicy będą w siódmym niebie.
Na dobry początek - morning coffee - rise and shine to these sweet treats, guaranteed to kick-start your day: almond espresso biscotti, coffee-infused French toast with cherries, petite cafe au lait with vanilla and cinnamon, sticky coffee buns, espresso lassi, iced coffee frappe, bombolini with mocha cream
Sugar hits - get your afternoon caffeine fix with these tempting tidbits - sugar and spice coffee, coffee and nut brittle, iced coffe with a Vietnamese twist, coffee bean panforte, cafe choux puffs
A wieczorem - dark stars - the nightcap just got sexier with these black gold - laced evening delicacies: rich mocha tarts, espresso martini (!), nougat and coffee semifreddo cones, espresso souffle, espresso granita with sambuca, short black mousse cups
Tak jak poprzedni album z tej serii - indulgence petits fours - ten również jest bardzo pięknie wydany. Jednak troszkę mnie zaskoczył - myślałam, że będzie więcej kawy (czarnej, espresso, cappuuccino). A tak nie jest - za to mamy mnóstwo przepisów z jej dodatkiem. No i kilka przepisów na kawę - kilka, ale za to rewelacyjnych.
Niektóre z przepisów - banalnie proste, inne troszkę bardziej skomplikowane. Wszystkie bardzo dokładnie rozpisane.
Najbardziej urzekły mne malutkie bombolini z kawowym nadzieniem oraz espresso martini.
Indulgence coffee. Murdoch Books (2010)
Twarda oprawa. 160 stron
Nowa, stan idealny
Twarda oprawa. 160 stron
Nowa, stan idealny
cena 50zł + wysyłka
kontakt: thenicestdays@gmail.com
kontakt: thenicestdays@gmail.com
kilka informacji:
1. Zamawiam książki - będą w przyszłym tygodniu, więc proszę pisać jeśli macie jakieś życzenia :))
2. Obiecane nowości będą w poniedziałek - The Flavour Thesaurus, Moomins Cookbook, Food for Friends: French
3. Ceny książek podaję tylko na allegro (po najechaniu na KUP!teraz pojawia się link). Oczywiście można do mnie pisać i pytać - wtedy podam cenę i dostępność książki
widzę piękne zdjęcia! kusząca pozycja!
OdpowiedzUsuńAleż się cieszę, że trafiłam na twój blog! Jest wyjątkowy! Zaparzam sobie kawę i zabieram do czytania kolejnych postów!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
enchocolatte - a jakie kuszące cuda w środku! :))
OdpowiedzUsuńAnna-Maria - witam w KUPcookbookowym świecie ;) i też bardzo się cieszę, że do mnie trafiłaś - mam nadzieję, że przy wczorajszym czytaniu nie usnęłaś ;) pozdrawiam ciepło :)