THE flavour THESAURUS
O tym cudzie nad cudami pisała już Bea, Anna Maria oraz Karolina. Teraz przyszła kolej na KUP! cookbook, ale co ja więcej mogę dodać. Recenzje dziewczyn są tak obszerne, że zapraszam do nich
Książka jest r e w e l a c y j n a!
16 podstawowych smaków: roasted, meaty, cheesy, earthy, mustardy, sulphurous, marine, brine & salt, green & grassy, spicy, woodland, fresh fruity, creamy fruity, citrussy, bramble & hedge, floral fruity
Do każdej rodziny smaków zaliczamy inne produkty
marine: Shellfish, White Fish, Oyster, Caviar, Oily Fish
spicy: Basil, Cinnamon, Clove, Nutmeg, Parsnip
Do tego bibliografia, spis przepisów, spis połączeń smaków
Książka idealna do eksperymentowania w kuchni, ale też czytania do poduszki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jednych zachwycą połączenia jakie Niki nam proponuje, innych - różnorodność smaków.
Cucumber&Rose, Orange&Olive, Onion&Mint, Chocolate&Bacon
szukajcie, próbujcie, zachwycajcie się!
SPRZEDANE
pamiętajcie o darmowej wysyłce wszystkich smacznych ksiązek z okazji ŚWIATOWEGO DNIA MUFFINA 30.03.2011
SPRZEDANE
pamiętajcie o darmowej wysyłce wszystkich smacznych ksiązek z okazji ŚWIATOWEGO DNIA MUFFINA 30.03.2011
Ha, czekałam na tę książkę:)
OdpowiedzUsuńDelie - no to się doczekałaś!!! :))
OdpowiedzUsuń:-)
OdpowiedzUsuńSmaki kołem się toczą. SUPER!