modern country cooking - summer edition



Modern country cooking to taki mix. Trochę starego, trochę nowego. To takie stare, tradycyjne przepisy podane na nowo. Z nowymi składnikami, minimalnymi zmianami (ale tylko na lepsze jak zapewnia autorka). Książka to jedzenie, które warto przygotować  samemu w domu, żeby docenić wyjątkowy smak.

Wszystkie przepisy zamieszczone w książce zostały wcześniej opublikowane w Country Living Magazine. 




Na początku każdego rozdziału mamy krótki wstęp. A rozdziały to: Dairy, Meat, Vegetables, Fish, Baking, Preserves, Desserts.





Przepisy są proste, wszystko porządnie wyjaśnione (nawet rozmiary blaszek/ciast). Ilość zdjęć - średnia, ale za to rewelacyjne!




Powiem szczerze, że odkładałam książkę na później, ale teraz muszę się jej bardzo dokładnie przyjrzeć... bo jakbym mogła nie wypróbować basil&ricotta ravioli czy tez strawberry strudels...co Wy na to?

144 strony, oprawa twarda, Collins&Brown, rok 2005, używana, stan - idealna, cena 29,90zł + wysyłka


Shona Crawford Poole/ photo P. Williams


Komentarze