garden feast - summer edition



garden feast - cooking with fresh, homegrown produce


A teraz perełka dla wszystkich miłośników eko! Niby to książka kucharska, ale nie do końca. Więcej tutaj opowieści okołokulinarnych. Melissa opowiada o ogrodzie. O warzywach i owocach, które wyrosły na własnym kawałku ziemi. O swojej pasji - jedzeniu i zajmowaniu się ogrodem. Piękne zdjęcia, piękne opisy...mój ulubiony matowy papier... rewelacja! 




Opowiadając o poszczególnych cudach z ogródka, Melissa zapoznaje nas z podstawowymi informacjami. Takie brzoskwinie...dowiemy się kiedy są najlepsze, jakie są najsmaczniejsze, dlaczego warto je jeść, do czego można je wykorzystać i oczywiście poznamy kilka przepisów. Chociaż mam wrażenie, że przepisy w tej książce nie są najważniejsze (ale jest ich dużo i są ciekawe). 




I tak ze wszystkim: jabłka, pomidory, buraczki, marchewka, figi, ogórki, ziemniaki, cytrusy...



dużo dobrego w tej książce!


225 stron, oprawa pół na pół, Apple-press, rok 2008, używana, stan - idealna, cena 59,90zł + wysyłka


 photo V. Cummins


Komentarze