jams and preserves - summer edition
Dziś bez zbędnych słów. Pogoda za oknem przypomina, że trzeba zacząć produkować zapasy na jesień i zimę. Dlatego też - dziś przetwory i dżemy.
na początku o wyposażeniu - jaki termometr, jakie słoiczki, jaki cukier no i jakie owoce i warzywa :)
no a później już tylko smakowite zdjęcia!
od klasycznych jams (truskawkowy, jagodowy, śliwkowy...) aż po jellies (fajna jest ananasowo-miętowa albo pomidorowa), marmalades (mój typ-pomarańcza i kiwi), curds&butters (apple and orange curd!), no i jeszcze czatneje i przetwory :)
książka to taki albumik (super zdjęcia), który bardzo przyjemnie się ogląda
idealny dla wszystkich, którzy muszą uzupełnić zapasy w spiżarce!
96 stron, oprawa twarda, Parragon Books, rok 2007, używana, stan - idealna, cena 29,90zł + wysyłka
photo Clivie Bozzard-Hill
SPRZEDANA
Za każdym razem gdy przeglądam te piękne książki żałuję, że nie są po polsku.
OdpowiedzUsuńMammamisia - mogę przetłumaczyć ;) no niestety z fajnymi polskimi książkami jest straszny problem :( ale do piątku!
OdpowiedzUsuń